menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Almelo weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Almelo

Een kundige Mediator uit Almelo helpt u graag verder.

Hoe mediators uit Almelo u verder helpen

U maakt gebruik van mediation wanneer een gesprek nog steeds mogelijk is. Voordat dingen escaleren en er een rechter aan te pas moet komen. Namelijk, bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de partijen de zaak verliest, waardoor de daadwerkelijk oorzaak van een conflict niet is opgelost. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een sessie met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en niet advies geven. Uiteraard zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. De goede intentie van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een passende oplossing te komen. Het punt is, allebei de partijen worden geacht te luisteren naar elkaar en zich in elkaars situatie inleven.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het totale proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. Hierin staan alle spelregels, zoals het waarborgen van vertrouwelijkheid en de vrijwillige basis.

Zijn de partijen op het punt aangekomen dat alle dieperliggende problemen boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is afgesproken.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Almelo onder andere inroepen voor:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten met overheidsinstanties
350
Klanten geholpen met mediators vergelijken
3.657
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Almelo

Heeft u een zakelijke mediator uit Almelo nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Almelo of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Almelo.

mac
mac
img

Ik ben Pip Rojer, regiomanager in Almelo. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Almelo.

Zoekt u top mediators regio Almelo?

Met mediation hoeft u niet naar de rechtbank te stappen. Misschien wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen beide partijen kapot gaan en heel moeilijk te herstellen zijn. Op zakelijk gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

Bij een gerechtelijke uitspraak is de verliezende partij ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van de kosten met betrekking tot het proces. De kosten van een mediator uit Almelo worden altijd gedragen door allebei partijen. Het is daarom belangrijk dat allebei de partijen er het beste van maken. Als de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat vooral te danken aan intenties en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met behulp van mediation is er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Zoekende naar naar een mediator uit Almelo? Zorg ervoor dat uw conflict gauw tot het verleden behoort en laat diverse betaalbare mediators in Almelo verschillende offertes naar u toezenden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Almelo te zeggen hebben!

img

Guust Fokke

Ik ben perfect begeleid door Professionals Almelo. Door de super service heb ik meteen een Mediator gecontacteerd die mij met mijn kwestie kon assisteren. In zee gaan met Professionals Almelo zorgt ervoor dat er direct een last van je schouders valt.

img

Hendrika Kluesjen

Bedankt Professionals Almelo voor de spoedige reactie. Jullie hebben het selectieproces een stuk makkelijker gemaakt door kort gezegd de voorselectie uit handen te nemen. Dit is wat ik noem efficiëntie!

Professionals uit andere branches in Almelo

Let's Talk

Bij Professionals Almelo staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier